Τιμοκατάλογοι Έτοιμου Κουφώματος

Είστε τεχνίτης του χώρου και σας ενδιαφέρει η αγορά έτοιμου κουφώματος ή ιδιώτης που μπορεί να τοποθετήσει μόνος του ένα κούφωμα, μπορείτε να κάνετε χρήση των τιμοκαταλόγων που διαθέτουμε σε μορφή πινάκων για να δείτε χωρίς αναμονή την τιμή του.

Στο σχετικό βίντεο θα δείτε ένα παράδειγμα χρήσης των τιμοκαταλόγων σε μορφή πινάκων.

Προετοιμασία

Γράψτε σε ένα χαρτί μερικές βασικές πληροφορίες σχετικά με τις κατασκευές κουφωμάτων που σας ενδιαφέρουν.
  1. Να έχετε καταγράψει το πλήθος των κουφωμάτων.
  2. Να έχετε καταγράψει το τύπο του κουφώματος για κάθε άνοιγμα. Π.χ. Ανοιγόμενο δίφυλλο τζάμι με σήτα και τετράφυλλο παντζούρι ή συρόμενο μονόφυλλο τζάμι και μονόφυλλο παντζούρι ή επάλληλο δίφυλλο με ρολό κ.τ.λ.
  3. Να έχετε μετρήσει τις διαστάσεις του ανοίγματος της τοιχοποιίας όπου θα τοποθετηθεί το κάθε κούφωμα. Η ακρίβεια της μέτρησης είναι σε εκατοστά (πόντους), οπότε αν το πραγματικό πλάτος είναι 1,254m και εσείς σημειώσετε 1,25m είστε απόλυτα σωστοί. Αλλά ακόμα και αν αυτή την ακρίβεια δεν μπορείτε να την προσδιορίσετε κανένα πρόβλημα, αφού μπορείτε και με μια ακρίβειας δεκάτου του εκατοστού να έχετε μια αρκετά καλή εκτίμηση του κόστους. Σ' αυτή την περίπτωση η διαφοροποίησης της τελικής τιμής θα είναι πολύ μικρή αφού οι τιμές μας αλλάζουν ανά 10 εκατοστά.

Οι τιμοκατάλογοι αφορούν λευκά κουφώματα, χωρίς τοποθέτηση και στις τιμές περιλαμβάνεται ο Φ.Π.Α. 24%. Επίσης, στις τιμές αυτές υπάρχουν ειδικές εκπτώσεις για τους τεχνίτες ανεξάρτητα της ποσότητας, αλλά και έκπτωση σε ιδιώτες ανάλογα με την ποσότητα παραγγελία.

Λόγω κακόβουλη χρήσης των τιμοκαταλόγων, η χρήση τους έχει απενεργοποιηθεί προσωρινά. Για να μάθετε τιμές ζητήστε Προσφορά.